Brädgården

Skvaderns styrelse består av nedan följande poster. Den inre styrelsen utgörs av de tio översta posterna och kallas Brädgården. Posterna har sitt namnursprung från de gamla sågverksbefattningarna.

 

Patron: Albin Barchéus
Ordförande i föreningen och allsmäktig. Patron har alltid rätt och upplyser mer än gärna bröderna om detta. Patron är väldigt populär bland damföreningarnas styrelsemedlemmar och Papa-Doc är Patrons största förebild.

Bas: Manne Wreeby
Föreningens vice ordförande och Patrons högra hand. Agerar ordningsman under Spelen och ser till så att bröderna håller sig i skinnet. Gillar dryck av alla de slag och är särskilt förtjust i unga Ypsor. Äldre med för den delen. En mytologisk varelse som sporadiskt dyker upp. 

Prickare: Kasper Eliasson
Informationsansvarig och vice samlare. Är ytterst ansvarig för att kallelser och uppdatering av hemsidan sker i god tid och på ett av Patron godkänt sätt. Ytterst utsatt styrelsepost.

Drefvkarl: Hugo Höglund
Skvaderns kronofogde och ett finansiellt underbarn. Känd för sitt vidlyftiga leverne med Skvaderns likvida medel. Ses ofta i en ny kostym.

Samlare: Odin Karlsen
Dryckesansvarig. Förmodligen den mest ansvarsfulla posten i styrelsen. Han tillgodoser brödernas törstiga strupar och ser till att Absinthen flödar som aldrig förr.

Stämplare: Max Rylander
Allseende och objektiv sekreterare – allt som står i protokollet är sant. Alla riksdagsstenografers förebild.

Barkborre:  Philip Undin
Föreningens matansvarige. Troligtvis den mest utsatta posten i styrelsen då bröderna ofta har synpunkter på matens salthalt. Har givit den svenske kocken i mupparna ett ansikte på nationen.

Pinnpojke: Vakant
Kökets provsmakare och barkborrens lakej. Doktor P släpper gärna loss när tillfälle ges.

Nitare: Andreas Ljung
Rekryteringsansvarig och ceremonimästare.

Rådman: Alexander Czaranota
Skvaderns Orakel. Den allvetande och äldre rutinerade räven (med fördel Patron em.) som har svar på allt. Har alltid rätt och åtnjuter (nästan samma) fördelar som Patron. Hjälper Patron vid svårare samvetskval, avgörande beslut och bistår i traditionsbevarande frågor.

Bokhållare:  Vakant
Skall, i teorin, hålla rent på kammaren, vattna blommorna och putsa regalierna. Ytterst ansvarig för den konserverade Skvadern.

Spåndrivare: Vakant
Skvaderns sponsansvarige. Tillser att föreningen berikas med medel donerade av företag och näringsliv.

Nidskrivare: Vakant

Krönikör: Vakant

Nordlinder: Philip Bouvin
Själavårdare och dukningsansvarig.

Jansson:  Anton Sjöström
Fotograf och konstruktör av sociala medier. Blixtsnabb med linsen.

Drillborre: Vakant
Sångfågel och visexpert.

Alumnus: Martin Reiche
Bevarare av traditioner och kontaktman för äldre bröder. Färgar bort de grå stråna på huvudet och har en väl utvecklad pondusmage.