Brädgården

Skvaderns styrelse består av nedan följande poster. Den inre styrelsen utgörs av de tio översta posterna och kallas Brädgården. Posterna har sitt namnursprung från de gamla sågverksbefattningarna.

 

Patron: Mathias Palm
Ordförande i föreningen och allsmäktig. Patron har alltid rätt och upplyser mer än gärna bröderna om detta. Patron är väldigt populär bland damföreningarnas styrelsemedlemmar och Papa-Doc är Patrons största förebild.

Bas: Martin Reiche
Föreningens vice ordförande och Patrons högra hand. Agerar ordningsman under Spelen och ser till så att bröderna håller sig i skinnet. Gillar dryck av alla de slag och är särskilt förtjust i unga Ypsor. Äldre med för den delen.

Stämplare: Alexander Czarnota
Allseende och objektiv sekreterare – allt som står i protokollet är sant. Alla riksdagsstenografers förebild.

Drefvkarl: Henrik Johansson
Skvaderns kronofogde och ett f
inansiellt underbarn. Känd för sitt vidlyftiga leverne med Skvaderns likvida medel. Ses ofta i en ny kostym.

Prickare: Oskar Klingstedt
Informationsansvarig och vice samlare. Är ytterst ansvarig för att kallelser och uppdatering av hemsidan sker i god tid och på ett av Patron godkänt sätt. Ytterst utsatt styrelsepost.

Samlare: Andreas Ljung
Dryckesansvarig. Förmodligen den mest ansvarsfulla posten i styrelsen. Han tillgodoser brödernas törstiga strupar och ser till att Absinthen flödar som aldrig förr.

Barkborre: Conny Holmkvist
Föreningens matansvarige. Troligtvis den mest utsatta posten i styrelsen då bröderna ofta har synpunkter på matens salthalt. Har givit den svenske kocken i mupparna ett ansikte på nationen.

Pinnpojke: Linus Wannström
Kökets provsmakare och barkborrens lakej. Doktor P släpper gärna loss när tillfälle ges.

Nitare: Oscar Nordstrand
Rekryteringsansvarig och ceremonimästare.

Rådman: Eric Lennerth
Skvaderns Orakel. Den allvetande och äldre rutinerade räven (med fördel Patron em.) som har svar på allt. Har alltid rätt och åtnjuter (nästan samma) fördelar som Patron. Hjälper Patron vid svårare samvetskval, avgörande beslut och bistår i traditionsbevarande frågor.

Bokhållare: Vakant
Skall, i teorin, hålla rent på kammaren, vattna blommorna och putsa regalierna. Ytterst ansvarig för den konserverade Skvadern.

Spåndrivare: vakant
Skvaderns sponsansvarige. Tillser att föreningen berikas med medel donerade av företag och näringsliv.

Nidskrivare: vakant

Krönikör: vakant

Nordlinder: vakant
Själavårdare och dukningsansvarig.

Jansson: vakant
Fotograf.

Drillborre: vakant
Sångfågel och visexpert.

Alumnus: Petros Kalliontzis
Bevarare av traditioner och kontaktman för äldre bröder. Färgar bort de grå stråna på huvudet och har en väl utvecklad pondusmage.