Skvaderns Kalendarie

november 15
 • Höstmys med Ypsilon
  - Teatern (Norrlands Nation)

  Kära skvadrar och ypsor!

  Temperaturen ligger runt noll och solen är nere redan kl. 16. Med enkel deduktiv slutledning kan man konstatera att det är höst i Uppsala. För oss i Skvadern och Ypsilon innebär det framför allt en sak: Höstmys! Vår årliga sittning som kommer att äga rum fredagen den 15/11 kl. 18 dk i teatern.

  Temat för i år är Back to the future. Som vanligt råder det ett visst tolkningsutrymme vad klädseln anbelangar. Vill du kanske klä ut dig till någon av karaktärerna i filmen med samma namn? Eller som ditt framtida jag? Eller som du tror att folk kommer gå klädda i framtiden? Du väljer!

  Anmälan sker via följande länk senast söndagen den 10/11:
  https://forms.gle/jbTbhQhSVvFxxyYM9

  Datum och tid: 15 november 18 dk
  Plats: Teatern, Norrlands nation
  Pris: 200/180 (alkohol/alkoholfritt)
  Klädkod: Enligt tema

  Väl mött!

  Patron Alexander och Över Ypsa Martina

  Läs mer

november 23
 • JulSpel
  - Gula Salongen (Norrlands Nation)

  Herrar av utomordentlig klass, män av ställning och tillgångar, karlar av speciell stilighet, gentlemän av framgång, ärade bröder Skvadrar! (Även presumtiva kan få läsa vidare lite.)

  I vårt kära Norrland och speciellt Sundsvall har första snön fallit och det innebär endast en sak, det vankas JulSpel! Ett vinterspektakel som detta har ingen inte sett sedan Jesus skapade Samlare-posten när han gjorde vatten till vin. På samma sätt som många har en skyddsängel på sin axel får vi kanske äran att beskåda Skyddspatron vaka över Skvadern under denna afton.

  Missa inte chansen att sjunga ”Hell Patron”, att få uppleva Barkborrens makalösa festmåltider som får din frus, mors eller mor-/farmors mat att verka medelmåttig och skåla glögg, gran eller varför inte båda med bröder av alla åldrar. En chans alltså att få ett porträtt taget likt en konung av Br. Jansson, sitta i Gula Salongen och inspektera de presumtiva Nitaren har dragit med sig eller att verbalt få uppvisa för er ödmjuka Prickare hur man ska få fler av bröderna att dyka upp i framtiden.

  Då Patron är väl medveten om att många äldre bröder tar tid ur sin vardag för att uppvisa för de ungsparvar som finns i Brädgården hur man ska bete sig så ska de inte oroa sig. För att uppvisa sin godhet och julanda så kommer det inte gå någon brist på öl- och behovspauser för att undvika någon sprucken kateter. Så om detta var anledningen till att stanna hemma har nu ingen broder en anledning till att inte dyka upp och uppvisa för nationen än igen varför Skvadern är den ståtligaste av föreningar.

  Anmälan till denna storslagna skvadertradition sker genom inbetalning 300kr för studerande och 350kr för arbetande bröder till Skvaderns swish: 123 055 45 01 eller till Skvaderns bankgiro: 651-3782. Var noga att markera betalningen med edert namn. Detta skall infinnas hos Drefvkarlen senast den 17 november.

  Summa summarum:
  Tid: 14dk, 23 november
  Plats: Gula Salongen, Norrlands Nation
  Klädsel: Mörk kostym
  Kostnad: 300kr för studerande, 350kr för arbetande
  Hell Patron!
  Hälsningar, Prickaren

  Läs mer